Regulile și condițiile de beneficiere a serviciilor Coinbank

Prezentul document conține Regulile și Condițiile de beneficiere a serviciilor Coinbank inclusiv condițiile de vînzare/cumpărare a criptomonedelor prin intermediul Coinbank. Acest document este publicat atît pe website www.coinbank.md cît și se face trimitere la acest document pe ecranul Cripto ATM al Coinbank.

 

  La vînzarea/cumpărarea criptomonedelor prin intermediul Coinbank, Clientul este obligat să facă cunoștință cu textul prezentului document și îl acceptă prin bifarea casetei cu textul “Am citit și sunt de acord cu Regulile și condițiile”. Clientul se obligă să verifice textul prezentului document precum și toate modificările introduse, text care poate fi găsit cel puțin pe www.coinbank.md

 

  Prin acceptarea prezentului document, Clientul își exprimă inclusiv consimțământul cu privire la prelucrarea, de către Coinbank, a datelor sale cu caracter personal cu asigurarea securității lor, conform procedurilor de securitatea internă a Societății, inclusiv a Legii ”Privind protecția datelor cu caracter personal” nr. 133 din 08.07.2011 și a altor acte normative. La acceptarea prezentului document, Clientul își exprimă acordul necondiționat pentru prelucrarea datelor cu caracter personal de către Coinbank, care includ, dar nu se limitează la, următoarelor acțiuni: colectarea, sistematizarea, acumularea, păstrarea, precizarea, utilizarea, actualizarea, precum si transmiterea terțelor parți, inclusiv transfrontalieră, în scopul executării acordurilor bilaterale încheiate privind prestarea serviciilor de plată.

 

 1. Despre Coinbank

Coinbank oferă clienților posibilitatea de procurare  și/sau vindere a criptomonedelor prin intermediul ATM-urilor sau altfel zis prin intermediului criptomatului sau prin alte mijloace.

În mare parte, Coinbank prestează servicii de intermediere la tranzacționarea de criptomonede, așa cum deobicei Coinbank nu tranzacționează propriile stocuri de criptomonede, ci doar asigura intermedierea tranzacționării de la Exchange către Client și viceversa. 

 

 1. Serviciile Coinbank

Prin intermediul Coinbank clienții au posibilitatea legală de a cumpăra sau vinde criptomonede precum Bitcoin cît și alte Altcoins.

 

 1. Cum funcționeaza procedura de procurarea și/sau vânzarea criptomonedei prin intermediul ATM Coinbank?

Etape:

 1. Procurarea și/sau vânzarea criptomonedei se face la oficiul Coinbank, unde este amplasat și criptomatul.
 2. La oficiul Coinbank, până a se realiza operațiunea de cumpărare și/sau vînzare criptomonedei, are loc

        identificarea clientului.

 1. Clientul realizează operațiunea de cumpărare și/sau vânzare a criptomonedei prin intermediul ATM-ului.
 2. Pentru operațiunea de cumpărare și/sau vânzare a criptomonedei, clientul utilizează propriul portofel electronic ”wallet”, aplicație care trebuie să fie instalată pe dispozitivul electronic (telefonul mobil) al clientului. La operațiunea de cumpărare și/sau vânzare a criptomonedei, clientul va utiliza doar bancnote MDL (lei Moldovenești).
 3. Cumpărare de criptomonedă: Selectează ”Cumpără Bitcoin” – Scanează codul QR (adresa publică a

portofelului clientului) unde veți primi bitcoin – Introdu banii în aparat – Selectează ”Trimite Monede” – Recepționarea de bitcoin (pe portofelul clientului) – Ridicarea bonului de plată.

 1. Vânzare de criptomonedă: Selectează ”Vinde Bitcoin” – Introdu suma MDL pe care vrei să o primești (în

rezultatul vinderii bitcoin) – Selectează ”Eliberare numerar” – Scanează codul QR (este adresa publică a portofelului aparatului, unde veți transmite/vinde bitcoin) – Confirmă tranzacția de vindere bitcoin de pe portofel (operațiunea data se face pe pe portofelul clientului) – Introdu numărul de telefon pentru verificarea indentității și securizarea tranzacției – Asteaptă aproximativ 10 minute ca tranzacția să fie confirmată (veți fi informat pe numărul de telefon cînd puteți să ridicați banii de la aparat) – Ridică banii de la aparat.    

 

 1. Prețul criptomonedelor

Prețul de vânzare/cumpărare a criptomonedelor se stabilește de către Coinbank, acesta fiind format din prețul internațional al criptomonedelor plus comisionul de intermediere.  Prețul criptomonedelor tranzacționate în Republica Moldova nu includ TVA, așa cum nu este cazul legal de a o face.

 

 1. Răspunderea părților

  a) Coinbank este responsabil de fucționarea tehnică a ATM-ului și de intermedierea tranzacției de vânzare/cumpărare a criptomonedelor.

  b) Coinbank nu este responsabil de achitarea impozitului datorat de către Client în rezultatul obținerii cărorva venituri din tranzacționarea criptomonedelor. Coinbank nu este responsabilă de sistemul tehnic de operare a criptomonedelor (oricare ar fi acesta), la fel nu este responsabil de sistemul tehnic de operare al wallet-ului Clienților sau securitatea echipamentelor tehnice utilizate de Clienți.

  c) Clientul este personal responsabil securitatea echipamentului tehnic utilizat la cumpărarea/vânzarea criptomonedelor. Clientul este personal responsabil de securitatea wallet-ului utilizat pentru cumpărarea/vânzarea criptomonedelor. Clientul este personal responsabil pentru introducerea adreselor/cheilor și/sau pentru alegerea destinației unde vor fi transferați criptomonedele cumpărate/vândute și își asigură riscul pierderii criptomonedelor în cazul introducerii eronate a adresei/cheilor wallet-ului. Clientul este obligat să cunoască ce este și cum funcționează criptomonedele, find personal responsabil pentru tranzacționarea acestora, (inclusiv și fără a se limita la aceste aspecte – Clientul cunoaște despre faptul imposibilității anulării tranzacțiilor de criptomonedă). Clientul coinștientizează faptul că Coinbank asigură doar intermedierea în procesul de vînzare/cumpărare a criptomonedelor. Clientul este personal responsabil de raportarea la autoritățile fiscale sau de achitarea cărorva taxe/impozite necesare în urma tranzacționării cu criptomonede.

 2. Consultații

Coinbank poate oferi la cererea Clienților – consultațiile potrivite și utile privind aspectele Bitcoin și altor criptomonede, însă în final Clientul este personal responsabil de cunoașterea funcționării și utilizarea criptomonedelor.

Consultațiile oferite pot cuprinde orice subiecte ale domeniului bitcoin și cripto, inclusiv:

 • portofelele “Wallet” potrivite de a procura bitcoin și alte criptomonede
 • securizarea tranzacției și a gadgetului utilizat
 • tranzacționarea de criptomonede
 • costurile tranzacției

S.C. „Coin Bank” SRL, IDNO: 1020600041776, sediu: Chisinau,  str. Mitropolit Bănulescu Bodoni 25