Icon (ICX) este o rețea blockchain descentralizată axată pe interoperabilitate. Cu „protocolul de transmisie blockchain” Icon, blockchain-uri independente precum Bitcoin și Ethereum se pot conecta și tranzacționa între ele.

Rețeaua Icon se descrie ca un protocol blockchain, bazat pe criptomoneda nativă ICX, care poate derula contracte inteligente. Icon folosește protocolul consens BFT-DPoS (Delegated Proof-of-Stake) și un protocol de guvernanță economică numit DPoC. Rețeaua Icon este alimentată de un motor propriu blockchain numit „loopchain” și are capacitatea de a gestiona sute de tranzacții pe secundă.

Proiectul Icon a fost demarat pentru a asigura integritatea și transparența datelor partajate între instituții și companii și pentru a muta activele pe blockchainuri fără o organizație centralizată. Pe termen lung, rețeaua Icon își propune să devină un „interchain” care conectează mai multe blockchainuri bazate pe tehnologia BTP. Blockchain-ul Icon este alimentat de Loopchain, un motor blockchain proiectat de IconLoop. Loopchain este platforma blockchain standard a Guvernului metropolitan de la Seoul.

Noutăți

Ultimile Noutăți

Ultimile Noutăți

Strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni 25, Chisinau, Moldova

Flow us

Lasă un mesaj