Litecoin este o criptomonedă concepută pentru a fi utilizată pentru tranzacții mai ieftine și pentru a fi mai eficientă pentru utilizarea de zi cu zi. În comparație, Bitcoin a fost utilizat mai mult ca un depozit de valoare, în scopuri pe termen lung.

La fel ca Bitcoin, Litecoin este o formă de bani digitali. Prin intermediul tehnologiei blockchain, Litecoin poate fi utilizat pentru a transfera fonduri direct între persoane fizice sau companii. Acest lucru asigură înregistrarea unui registru public al tuturor tranzacțiilor și permite monedei să opereze un sistem de plăți descentralizat, fără control guvernamental sau cenzură.

Dezvoltatorii Litecoin au declarat că intenția lor este de a crea „argintul” pentru „aurul” Bitcoin. Din acest motiv, Litecoin adoptă multe dintre caracteristicile Bitcoin pe care Lee și alți dezvoltatori le-au considerat că funcționează bine pentru criptomoneda anterioară și modifică alte aspecte pe care echipa de dezvoltare le-a considerat că ar putea fi îmbunătățite.

LTC cea de-a șaptea cea mai mare monedă digitală în funcție de capitalizarea pieței, începând din mai 2020.

Noutăți

Ultimile Noutăți

Ultimile Noutăți

Strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni 25, Chisinau, Moldova

Flow us

Lasă un mesaj