Polygon (fost Matic Network) este o soluție de scalare Layer 2 susținută de Binance și Coinbase. Proiectul urmărește să stimuleze adoptarea în masă a criptomonedelor prin rezolvarea problemelor de scalabilitate pe multe blockchains.

Polygon a fost lansat în octombrie 2017. Polygon a fost cofondat de Jaynti Kanani, Sandeep Nailwal și Anurag Arjun. Înainte de lansarea Polygon echipa Polygon a contribuit la dezvoltarea ecosistemului Ethereum. Echipa a lucrat la implementarea Plasma MVP, a protocolului WalletConnect și a motorului de notificare a evenimentelor Dagger, utilizat pe scară largă pe Ethereum.

Polygon este prima platformă bine structurată, ușor de utilizat, pentru scalarea Ethereum și pentru dezvoltarea infrastructurii. Componenta sa de bază este Polygon SDK, un cadru modular, flexibil, care acceptă construirea mai multor tipuri de aplicații.

Folosind Polygon, se pot crea lanțuri de rollup optimiste, lanțuri de rollup ZK, lanțuri de sine stătătoare sau orice alt tip solicitat de dezvoltator.

Polygon permite până la 65.000 de tranzacții pe secundă pe un singur lanț lateral și înregistrează un timp de confirmare a blocului de mai puțin de două secunde. Permite, de asemenea, crearea de aplicații financiare descentralizate disponibile la nivel global pe un singur blockchain. 

Polygon folosește o versiune personalizată a frameworkului Plasma, care este construită pe puncte de verificare dovadă a mizei, care rulează prin lanțul principal Ethereum. Această tehnologie unică permite fiecărui lanț lateral de pe Polygon să realizeze până la 65.536 de tranzacții pe bloc.

Noutăți

Ultimile Noutăți

Ultimile Noutăți

Strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni 25, Chisinau, Moldova

Flow us

Lasă un mesaj