Ce este și cum funcționează lendingul în DeFI?

Finanțele descentralizate sau DeFi a câștigat un nivel important de atenție în ultima vreme, în timp ce a adunat sume masive de capital. Acesta a întărit perspectivele de implementare a blockchain-ului în dezvoltarea de aplicații fintech, cum ar fi împrumuturile DeFi .

DeFi permite oricăror utilizator să devină debitor sau creditor fără a fi necesar să predea informații personale, identitate sau să treacă prin proceduri KYC (cunoaște-ți clientul). De asemenea, debitorii și creditorii nu trebuie să predea custodia fondurilor (adică utilizatorul are acces la fondurile sale în orice moment). Acest lucru se realizează prin contracte inteligente pe blockchain-uri open-source, predominant Ethereum. Creditorii pot depune active într-un fond de creditare, iar debitorii se vor împrumuta din acel fond. În orice moment, creditorii pot răscumpăra activele depozitate, iar împrumutații își pot rambursa o parte sau toată datoria.

Plafonul de împrumut este determinat de doi factori:

  • suma depusă de creditori în fondul de finanțare al protocolului. 
  • calitatea sau „factorul colateral” al monedelor depuse ca garanție de către împrumutat. 

Cu cât garanția este mai mare, cu atât suma  împrumutată poate fi mai mare, de exemplu, dacă ETH are un factor de garanție de 75% și 10 ETH sunt plasați ca garanție, investitorul poate împrumuta o sumă în valoare de până la 7,5 ETH. Împrumutații pot depune mai multe monede diferite ca depozit, fiecare cu diferiți factori de garanție. Limita pe care utilizatorul o poate împrumuta va fi apoi suma totală a acestor monede înmulțită cu factorul de garanție. În mod obișnuit, utilizatorii vor împrumuta mai puțin decât limita lor și vor lăsa un tampon, astfel încât, dacă limita este depășită, garanția va fi auto-lichidată prin protocol, de obicei, la o reducere semnificativă pentru a rambursa împrumutul.

Noutăți

Ultimile Noutăți

Ultimile Noutăți

Strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni 25, Chisinau, Moldova

Flow us

Lasă un mesaj