Ce sunt mixerele de crypto și cum funcționează?

Investitorii pot folosi mixerele de criptomonede pentru a-și păstra confidențialitatea tranzacțiilor cu criptomonede, amestecând fonduri de criptomonede potențial identificabile cu sume mari de alte fonduri. Aceste servicii sunt adesea utilizate pentru a anonimiza transferurile de fonduri între servicii și nu necesită verificări de tip Know Your Customer (KYC).

Cum funcționează mixerele de criptomonede?

Mixerele de criptomonede sunt programe care amestecă o anumită cantitate de criptomonede în fonduri private înainte de a le transfera către destinatarii desemnați. De exemplu, un analist Bitcoin, care ține evidența tuturor tranzacțiilor cu BTC, va arăta că persoana A a transferat Bitcoin către un mixer și că persoana B a primit BTC de la un mixer. În acest fel, nimeni nu știe cine a trimis BTC și cui.
Mixerele funcționează luând criptomonedele și amestecându-le cu o mulțime de alte criptomonede înainte de a returna unități mai mici de fonduri la o adresă aleasă de utilizator cu suma totală pe care ați introdus-o minus 1-3%. Platforma de mixare a monedelor colectează de obicei 1-3% profit, acesta fiind modul în care își câștigă existența.
Amestecarea de monede este comparabilă cu spălarea de bani. Cu toate acestea, doar pentru că cineva se angajează în amestecul de monede nu înseamnă că comite o infracțiune. În schimb, înseamnă pur și simplu că aceștia doresc să sporească confidențialitatea tranzacțiilor lor cu criptomonede.

Există două tipuri de mixere Bitcoin:

1) mixere centralizate

2) mixere descentralizate ce folosesc protocoale precum CoinJoin.

Noutăți

Ultimile Noutăți

Ultimile Noutăți

Strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni 25, Chisinau, Moldova

Flow us

Lasă un mesaj