Ce trebuie să știi despre Crypto în Moldova

Este sau nu legal să deții, cumperi, sau vinzi crypto în Moldova?

Cu toate că domeniul criptovalutar nu este deocamdată reglementat în Republica Moldova, un lucru straniu luând în considerare faptul că vecinii noștri, România și Ucraina deja au făcut acest lucru, și încasează venituri frumoase la bugetul de stat – necătând la aceasta, criptovaluta, atât vânzarea ei, cât și cumpărarea acestea, nu este interzisă.

Care sunt beneficiile comparativ cu valuta națională sau alte valute?

Conform legislației Republicii Moldova, criptovaluta nu este considerată valută oficială de tranzacție. Din aceste considerente ia nu poate fi impozitată atât timp cât nu o schimbi în fiat (MDL, USD, EUR).

Comparativ cu MDL, USD, EUR, cât și altă valută fiat – criptovaluta poate fi ușor tranzitată în orice colț al lumii, fără intermedierea vreunei bănci, sau oricărei alte instituții financiare – în doar câteva minute. Tranzacția o poți face desinestătător, chiar de la telefonul sau calculatorul personal, astfel evitând orice necesitate de a achita vreun oarecare procent de la suma trimisă.

Unde pot schimba criptovaluta în Moldova – Cumpăra/Vinde

La fel ca și cu orice altă valută, ai două variante. Una puțin mai ieftină, însă ilegală și cu riscul mari de a deveni jertfa unei escrocherii (în cel mai bun caz).

Iar a doua, legală și fără vreun risc – cu ajutorul căreia nu doar poți schimba fără grija de a fi escrocat, dar și care totodată îți oferă posibilitatea de a legaliza oficial banii schimbați. Unica companie din Republica Moldova care asigură legal și oficial posibilitatea de tranzacționare de criptomonede prin intermediul criptomatului, cât și prin alte modalități, este CoinBank.

Cum lucrează CoinBank?

Coinbank vă asigură cu toată documentația necesară pentru utilizarea banilor obținuți în urma vinderii de criptomonede, cât și cu documentația necesară pentru utilizarea criptomonedelor în urma cumpărării acestora. Doar la Coinbank în urma fiecărei tranzacții este eliberat bonul de plată și celelalte documente conexe.

Important de știut!

Cu toate că deocamdată criptovaluta, din cauza lipsei de regulamentare nu este impozitată – odată schimbată în fiat (MDL, USD, EUR), aceasta devine subiectul impozitării, ca orice alt venit. Respectiv schimbul criptomonedelor ne oficial, poate aduce nu doar la implicare dvs. într-o schemă de escrocherie și la pierderea finanțelor dvs. (precum am menționat mai sus), dar și la alte consecințe ne dorite, ca exemplu la evaziune fiscală. Pentru a evita asemena scenarii nedorite, tranzacționați oficial, legal, și achitați impozitele. Cu aceasta vă poate ajuta Coinbank!

Noutăți

Ultimile Noutăți

Ultimile Noutăți

Strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni 25, Chisinau, Moldova

Flow us

Lasă un mesaj