Satoshi Nakamoto este creatorul Bitcoinului. Cel mai probabil, acesta este un pseudonim, deoarece nimeni nu a putut vreodată să asocieze definitiv acest nume cu o persoană reală sau cu un grup de oameni.

Satoshi Nakamoto și-a prezentat ideea lumii pentru prima dată în noiembrie 2008, când a început să trimită “cartea albă” a Bitcoinului. Carte respectivă este mai degrabă o instrucție, care explică menirea acestui proiect, și funcționalitatea acestuia. Câteva luni mai târziu, a fost făcut public și software-ul corespunzător. Pe 3 ianuarie 2009, Satoshi Nakamoto a extras primul bloc Bitcoin din istorie, numit „blocul genesis”, prin lansarea protocolului BTC.

Deși inițial a fost activ în proiect, Satoshi Nakamoto a dispărut în 2011 și a lăsat puține indicii despre cine era. De-a lungul timpului, diverse persoane au pretins că sunt Satoshi Nakamoto. Dar niciunul dintre ei nu a putut convinge publicul de acest lucru.

În cele din urmă, majoritatea pasionaților de Bitcoin sunt de acord cu afirmația: nu contează cine se află în spatele numelui. Protocolul funcționează de la sine, indiferent cine a fost Satoshi Nakamoto.

Noutăți

Ultimile Noutăți

Ultimile Noutăți

Strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni 25, Chisinau, Moldova

Flow us

Lasă un mesaj