El Salvador este prima țară din lume care a adoptat Bitcoin ca mijloc legal de plată

Parlamentarii din Congresul țării din America Centrală au votat în favoarea Legii Bitcoin, cu o majoritate de 62 din 84 din voturi.

Adoptarea Bitcoin ca mijloc legal de plată înseamnă că moneda digitală va fi acceptată peste tot în El Salvador pentru bunuri și servicii, alături de dolarul SUA, care este moneda oficială actuală a țării. Prețul Bitcoin a crescut cu 5%, până la 34.239,17 dolari, la scurt timp după vot, iar în momentul scrierii acestui articol criptomoneda se tranzacționează cu 34.730 de dolari.

El Salvador a devenit, astfel, prima țară din lume care a clasificat oficial Bitcoin ca monedă legală. „Scopul acestei legi este de a reglementa Bitcoin ca mijloc legal nerestricționat, cu putere de eliberare, nelimitat în orice tranzacție și la orice titlu pe care persoanele fizice sau juridice publice sau private îl necesită”, se arată în lege. Prețurile pot fi acum afișate în Bitcoin, contribuțiile fiscale pot fi plătite cu moneda digitală, iar schimburile în Bitcoin nu vor fi supuse impozitului pe câștigurile de capital. Cursul de schimb cu dolarul SUA „va fi stabilit în mod liber de piață”, conform legii propuse. Legea mai spune că statul va „promova instruirea și mecanismele necesare pentru ca populația să poată accesa tranzacțiile cu Bitcoin”.

Bitcoin va deveni mijloc legal de plată, alături de dolarul SUA, în 90 de zile. Noua lege înseamnă că fiecare companie trebuie să accepte Bitcoin ca mijloc legal de plată pentru bunuri sau servicii, cu excepția cazului în care nu este în măsură să furnizeze tehnologia necesară pentru a face tranzacția.

Moneda digitală Bitcoin este văzută ca o modalitate de a crește incluziunea financiară. “Va aduce incluziune financiară, investiții, turism, inovație și dezvoltare economică pentru țara noastră“, a declarat președintele Bukele într-un tweet cu puțin timp înainte de vot. El a spus că această mișcare va deschide serviciile financiare pentru 70% dintre salvadorenii care nu au conturi bancare.

Noutăți

Ultimile Noutăți

Ultimile Noutăți

Strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni 25, Chisinau, Moldova

Flow us

Lasă un mesaj