Microsoft are în vedere utilizarea Ethereum ($ ETH) pentru combaterea pirateriei

Compania Microsoft, gigantul producător de software-uri și a computerului personal pe baza sistemului de operare Windows, și a consolei de joc Xbox, a publicat o nouă lucrare de cercetare care arată cum Ethereum poate fi folosit pentru a combate pirateria.

Potrivit Cointelegraph, departamentul de cercetare Microsoft, împreună cu colegii de la Alibaba și Universitatea Carnegie Mellon, au lansat o nouă lucrare de cercetare care studiază un sistem de stimulare bazat pe blockchain pentru a sprijini eforturile de combatere a pirateriei.

Raportul, intitulat „Argus: un sistem de stimulente complet transparent pentru campaniile anti-piraterie”, conține un sistem blockchain construit pe rețeaua Ethereum. Scopul proiectului este de a oferi un mecanism de stimulare fără încredere care ar putea preveni pirateria în timpul colectării și distribuției datelor.

Raportul spune:

“Vedem aceasta ca pe o problemă de sistem. În eliminarea căreia vom depăși un set de obstacole majore pentru a asigura securitatea, tot odată păstrând transparența procesului în întregime.”

Argus folosește un mecanism inovator de „dovadă a scurgerii” pentru a filigra algoritmul său, permițând retrocedarea conținutului pirat către sursă. Cercetătorii Microsoft speră că practicitatea Argus-ului în combaterea antipirateriei va contribui la mutarea eforturilor către un „mecanism de stimulare complet transparent”.

Raportul a abordat de asemenea și problema tranzacțiilor costisitoare Ethereum, spunând că echipa a fost capabilă să-și optimizeze operațiunile criptografice:

“Costul pentru raportarea pirateriei este redus la un cost echivalent cu trimiterea a aproximativ 14 tranzacții de transfer ETH pentru a folosi rețeaua publică Ethereum, care până la acest proiect, era echivalent cu mii de tranzacții, pe rețeaua anterior folosită”.

Noutăți

Ultimile Noutăți

Ultimile Noutăți

Strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni 25, Chisinau, Moldova

Flow us

Lasă un mesaj